Kesäkurpitsaa pukkaa tänä vuonna taas enemmän kuin ehtii syödä. Sitä on pakastettu palana ja silppuna ja annettu ystäville. Eilen pakastusrasiat loppuivat kesken kun olin silpunnut kesäkurpitsaa ja mietin mihin käyttäisin kaiken lopun, sitä kun oli ainakin pari kiloa...

Ensin tein muutaman piirakan iltaa varten. Kanttarellia, punasipulia ja kesäkurpitsaa. Sekaan vähän turkkilaista jugurttia, joka korvaa meillä nykyään kermaviilit, smetanat yms. Mausteeksi suolaa ja pippuria ja valmis pohja, helppoa ja hyvää uunin jälkeen.

Päiväruuaksi päätin tehdä jauhelihapihvejä. Kesäkurpitsaa oli soseena vielä varmaan n.1kg ja siihen lisäsin 5oog jauhelihaa. Pari desiä turkkilaista jugurttia, pari munaa ja pari luomu sipulikeittopussia koska taikina oli niin iso. Koostumus oli aika vetelä, joten lisäsin vielä juustoraastetta ja korppujauhoja. Paistaessa pihvejä oli vaikea pitää ne kasassa, joten muutaman testin jälkeen päätin tunkea taikinan muffinssivuokiin. Hyvää tuli ja lapsetkin kehuivat kilvan miten hyvää pihviä :D

1250604403_img-d41d8cd98f00b204e9800998e