Tänään sain taas vähän pihahommia tehtyä kun pikku-ukot olivat päikkäreillä. Kun kävin illalla kastelemassa kasveja, ihastelin kaikkea ja päätin hakea kameran. Tässä teillekin palasia puutarhasta...

Ensimmäinen kukkapenkki portinpielessä,joka viimevuonna koki onnistuneen muutoksen. Sammalleimumättäät vaan on niin ihania. Vielä kun timjami alkaa kukkia, saadaan lisää väriä penkkiin.

Keittiön ikkunan alla oleva istutusalue on myös muokkaantunut moneen kertaan. Koska tähän ei sadevettä kauheasti osu, päädyimme lopulta hiekkaan ja kiviin. Vuorenkilvet saivat tuivion kaverikseen ja kaikki sipulikukat lähtivät viime syksynä toiseen kukkapenkkiin. Muutama sitkeä tulppaani on kuitenkin puskenut itsensä läpi ja nytkin tuivion läpi komeilee varsin pirteä yksilö, joka ei tosin tässä kuvassa tule esille, mutta on tuo valkea pallura.

Pyörätielle johtavan polun varsi on nyt päässyt esille jo moneen kertaan, mutta nyt vielä lisää kuvia.

Tämä laakea kivi kaipaa jotain, en tiedä vielä vaan mitä. Ehkäpä lyhty tai jokin tervetuloa patsas....

Meinasin ensin jättää kuvaamisen ja nypin juolavehnää pois sammalleimuista, mutta totesin että antaa olla, kitken toisella kertaa. Odotan jo innolla että lilat kukat peittävät koko istutusalueen.

Tätä maisemaa tuijottelen olohuoneesta.

Takapihalla on uurastettu. Kasvihuone on viimeistä silausta vaille valmis. Kärhö sai uuden tuen itselleen, isäntä teki toiveeni mukaisen viikonloppuna. Nyt pitäisi vielä auttaa kärhö takaisin kasvuun ylöspäin, se reppana kun kasvaa nyt pitkin kasvimaata, jossa parsa ja retiisit jo puskevat ylös ensimmäisiä versoja.

Tomaatit komeilevat kasvihuoneessa.

Paprika löysi paikan chilin ja koristekurkkujen vierestä. Yrtit yrittävät mahtua keskelle.
Jännityksellä odotan jaksaako salaatit itää kun en ole vielä löytänyt sopivaa lämpötilaa automaatti ikkunan avaajalle. Tänään kasvihuoneessa oli lämpöä lähes 30 astetta kun menin asentamaan mittaria paikalleen.

Allas on nyt siivottu ja kivet aseteltu uusiksi. Toivottavasti tällä kertaa niin ettei tarvitse enää muokata uudelleen. Olen kyllä tyytyväinen tulokseen.

Lisäsin istutuksia altaan ympärille ja poistin ruohoa. Nyt kuunliljat, viiruhelpi ja iirikset saavat vallata ympäristön.

Yritin etsiä yläaltaalle kannun, ruukun tai jonkun josta tuo vesi solisee altaaseen, mutta mitän sopivaa ei tullut vastaan. Nyt sain kuitenkin kivistä tehtyä hienon lorinan ja olen tähänkin todella tyytyväinen. Mitään sylkevää sammakkoa kun en tuohon kuitenkaan olisi laittanut ;)

Pihakierroksen jälkeen etuovellekin on mukava tulla. Ovenpielessä tuoksupielusta valkoisena ja lilana.

Ja tähtisilmät tuikkivat sinkkiruukuissa, nyt tosin jo uni silmässään odottaen uutta aamua.
Huomenna alkaa kesä(kuu)