Maaliskuun aurinko on hellinyt monta päivää ja kevättä alkaa olla rinnassa. Meillä kevääseen kuuluu myös synttäreitä. Tänä vuonna osui kolmet tasavuodet yksiin lähipiirissä ja päätimme järjestää 100-vuotisjuhlat.
Itse tein kylmäsavulohivoileipäkakkua, kas tässä.

Ja kiitos, oli todella hyvää myös muiden kuin itseni mielestä ;)

Siskokulta oli leiponut pari herkullista suklaakakkua joista vain toisen kykenimme lopulta kaikkien muiden herkkujen jälkeen syömään...

Meidän juhlakalu täyttää virallisesti sen täyden kympin tulevana lauantaina, joten juhlinta jatkuu vielä viikonloppuna. Suunnittelin mielessäni Hello Kitty kakkua ja se oli myös sankarin toive, mikäli sen saa suklaisena jossa on marsipaanikuorrute. Sellainen pitäisi siis saada aikaiseksi ja kenties myös pieni voileipäkakku vielä. Muuten mennään napostelulinjalla ja kekseillä, ellei isäntä intoudu leipomaan pullaa.

Pullasta tulikin mieleeni laskiainen joka mennä viiletti yhtä lujaa kuin pulkka mäessä, jossa olimmekin sekä laskiaissunnuntaina, että tiistaina.
Sunnuntaina Hirvensalon väenpaljoudessa oli mukava laskea Ti-Ti nallen tahdissa ja sitten syötiin pullaa siskonperheen kanssa. Isäntä innostui vielä maanantaina leipomaan laskiaispullia joista tulikin maan parhaita(ja suuria). Niitä syötiin vielä tiistaina laskiaisretkellä lasten kanssa, kun ensin oli tuhottu pari pakettia makkaraa. Ja sanottakoon että joka kerta jouduin syömään enemmän kuin yhden pullan, joten kyllä niitä kertyi...

Kaiken touhun keskellä työhuoneen viimesilaukset alkavat olla loppusuoralla, enää on hyllyjen asennusta ja sisustusta luvassa. Olen miettinyt parasta pöytäratkaisua ja käännellyt vanhoja pöytiä huoneessa. Työhuone on saanut jotenkin mut niin innostuneeksi, että oli pakko askarrella oma kyltti oveen. Se on vielä työnalla, mutta sen innostamana tein myös päikkärikyltin, joka muistuttaa niin meidän omia tulijoita, kuin muitakin, ettei pihassa toivottavasti kiljuta uniaikaan ;)



Kyltti on työhuoneesta jäänyttä kattopaneelia johon leikkasin kirjaimet ja lakkasin paksusti joka puolelta koko komeuden.

Pitkällisen pohdiskelun jälkeen sain myös pöytäidean. Isompi pöytä! Vanhat vaihtoon ja yksi pidempi pöytä johon mahtuu pari työpistettä. Ongelmaksi valmiiden pöytien kanssa tuli heti se että jos on pitkä pöytä, on se myös leveä pöytä. Itse tekemällä saa siis sopivan.
Juuri kun olin ehtinyt isännälle jakaa ideani, lähdin harkkareihin. Matkalla päätin pikaisesti poiketa Ikean poistovaraston kautta, josta sitten viidessä minuutissa tein neljän euron levy löydön ja nyt työhuoneessa on riittävän iso pöytä. Tänään päikkäriaikaan ruuvasin vanhasta pöydästä jalat irti, sahasin uudesta levystä muutaman sentin pois ja ruuvasin jalat kiinni. Täydellinen pöytä komeilee nyt työhuoneessa ja surffailen tässä ilta-auringossa ja nautiskelen(ja hieron vesikelloa keskellä kämmentä kun intouduin ruuvarin kanssa... )

Ihana tyhjyys pöydällä...harvinainen hetki ;)

p.s.ensimmäinen kärpänen havaittu, joka pöpperöisenä hetki sitten kiipeili vielä ikkunan välissä, nyt se surisee ympäriinsä vauhdikkaasti...