Koulut alkavat meillä huomenna ja sen myötä opetellaan uutta kun ekaluokkalainen yrittää hallita liikkeensä liikenteessä. Koulumatka on vain reilut 2km, mutta matkalla on yksi sellainen tienylitys jota pidän hankalana/vaarallisena, niinpä esikoisen kanssa kuljettiin aikoinaan puolisen vuotta yhtämatkaa ja sama alkaa nyt keskimmäisen kanssa huomenna. Varsinainen kuntokuuri kun ravaan väliä neljä kertaa päivässä pikkuihmiset kärryissä.

Saa nähdä missä vaiheessa uskallan antaa itsekseen kulkuluvan. Kavereiden kanssa matka taittuu mukavasti, mutta samalla unohtuu helposti kaikki mitä on sovittu liikenteessä liikkumisesta...myönnän olevani tiukka sen suhteen etten suvaitse liikenteessä minkäänlaista leikkimistä tai pelleilyä.
Sivusta seuraan välillä kauhuissani miten holtittomasti moni lapsi tuolla kulkee, toivoisin että useampi vanhempi pitäisi silmällä lapsia ja neuvoisi fiksuun liikennekäyttäytymiseen vaikka ei asutakaan vilkasliikenteisessä kaupungissa. Riittää että hölmöilee kerran ja väärään aikaan... toivottavasti ympäristö osaa hillitä menoaan ja muistaa varoa koululaisia muulloinkin kuin vain tässä alkuvaiheessa.