Täällä on pidetty sairastupaa eilisestä asti. Aku sai flunssan seuraksi kuumeen ja päänsärkyä. Itse pyristelen köhän kanssa ja toivon ettei tule mitään enempää.
Potilas on ollut rauhallinen ja katsonut Muumeja, Kaapoa ja muita ohjelmia enemmän kuin koko elämänsä aikana :) Välillä pötköttelee sohvalla tai vieressäni, kun tyhjennän kangasvarastojani. Ompelukone ja saumuri surisevat kun kaapissa seisoneet materiaalit syntyvät uudelleen eloon. Pikkuhousunsuojia, lapasia ja housuja...maltoin juuri ja juuri mennä yöllä nukkumaan kun sain niin hyvän vauhdin päivällä päälle :D

Tässä oikella "kuralapaset" vaippakankaiden(laminoitu puuvilla) jämistä,joissa vanhan paidan hihansuut ajavat resorin virkaa. Valkoiset fleece lapaset syntyivät vaipaksi ajatellusta jämästä, mutta vaippa-aika meni jo jokin aika sitten ;) Resorina mustaa trikoota kaksinkerroin.

Työhuoneen korissa on kurkistellut jo pitkään ihana ruskea velour kangas, josta päätin kokeilla tehdä housut vanhojen kaavalla. Vanhat ovat jo pienet ja puhki kuluneet, joten leikkasin niiden mukaan kaavat ja surautin housut kasaan. Aku halusi ne heti jalkaan ja istuvatkin mukavasti päälle. Materiaalia jäi vielä, katsotaan mitä vielä...

Sitten piti tehdä yhdet lapaset vielä, vähän isommat kuin aiemmat niin mahtuu Akulle ja on aina varahanskoja mukana. No, innoissani ompelin osia yhteen ja samalla selasin netistä Heinähatun ja Vilttitossun (meillä nyt ihan hitti pitkästä aikaa ja leffaa ei olekaan) parhaita paloja. Lapaset tuli hetkessä valmiiksi, mutta sopivat vain vasempaan käteen...niinpä oli pikaisesti surautettava vielä parit näille parittomille. No, ainakin musta trikoo käytettiin viimeistä tilkkua myöten loppuun.

Heti perään Aku ilmoitti:" Mä haluun nyt kattoa Kaapoa, siinä ei puhuta rumia"
Tämä siis sen takia kun imoitin että Heinähatun ja vilttitossun koottuja ei nyt katsota enää kolmatta kertaa...
Katottiin siis sunnuntaina ekaa kertaa pätkä netistä ja eilen Aku kysyi Muumimaratonin jälkeen:" Saanko mä nyt kattoa sen hiisin missä puhutaan rumia?" Olin ihan pihalla ja mietin mitä ihmettä lapset on löytäneet lastenohjelmien seasta netistä ja sanoin vaan ettei sellasia katota. "Niin mut se missä sanotaan:" Äiti mitä tarkottaa hiisi" Ja silloin ymmärsin että puhutaan  Heinähatusta ja Vilttitossusta ;)