Kävipä tänään niin hauskasti että ovikello soi ja pihassa oli vieras auto suuren peräkärryn kanssa. Avasin oven ja mitä kohteliaimmin tulija esitteli itsensä ja ilmoitti että on tehnyt mieheni kanssa kauppaa huutonetissä ruokakalustosta ja tuli nyt sitä hakemaan. Katselin silmät lautasen kokoisena hieman epäillen asiaa, sillä myönnettäköön, se olen minä tässä perheessä joka ostaa ja myy kaikenlaista. Mies sitten tarkisti osoitteen ja juu kyllä tämä on tämä osoite mutta mies väärä. Neuvoin jatkamaan eteenpäin josko osoite olisi sekoittunut läheiseen kujaan, meillä kun on tie...Sanoin vielä että olisin voinut myydäkin, mutta kun yhtään tarpeetonta ruokakalustoa ei juuri nyt ole kun entisestä tuunattiin baaritiski. Itsekseni ajattelin miehen poistuttua, että huutonetti harrastukseni alkaa toimia jo turhan itsenäisesti kun tavaraa tullaan ovelta hakemaan ;D

Asiasta huvittavan tekee se, että ei ole ensimmäinen kerta kun joku tulee ostamaan jotain mitä emme ole myymässä. Nimittäin jokunen vuosi sitten ovikello soi ja ovella seisoi mies ja nainen jotka esittelivät itsensä kovin tuttavallisesti ja viittasivat puhelinsoittoon. Imetysdementian silloin vaivaamana, kuvittelin että olin sopinut asiakkaiden kanssa tapaamisen ja totaalisesti unohtanut sen, onneksi oltiin kotona...pariskunta tepsutteli tomerasti olohuoneeseen ja esittäytyivät miehellenikin, joka hieman hämmästytti minua kun yritin ohjata heidät työhuoneen puolelle, yleensä kun asiakkaat eivät kohtele miestäni ihan niin tuttavallisesti. Sitten nainen aloitti: "Niin tulimme nyt katsomaan tämän talonne kun otitte meihin yhteyttä. Tehdään tämä arvio ja katsotaan millä hintaa myydään..." Tässä kohtaa vilkaisimme mieheni kanssa hämillämme toisiamme ja ehdin keskeyttää naisen ystävällisesti sanoen, että nyt ollaan varmaan väärällä asialla, kun talo on vasta valmistumassa ja viihdymme oikein hyvin, emmekä ole myyntiaikeissa.
Kiinteistövälittäjiksi osoittautuneet henkilöt naurahtivat ja kohteliaasti pyysivät anteeksi erehdystään, meitä lähinnä nauratti ja neuvoimme heidät lopulta oikeaan osoitteeseen. Ovella vielä vitsailivat että soittakaa sitten kun tulee oikeasti tarvetta myydä :)