Joulu on tullut nopeammin kuin kukaan osasi odottaa. Sää on antanut ymmärtää että on syksy, joten marraskuu hiipi kuin varkain ohi. Joulukuussa on ollut kerhon ja koulujen juhlia ja joululoma tuli lasten mielestä nopeasti, hyvä niin. Keskimmäisellä on ollut enemmän tai vähemmän vaikeuksia ja rähinää on riittänyt sen verran että mietitään uskaltaako joulupukki edes tulla. Nuorin odottaa isoa pukkia innoissaan ja on luvannut laulaa Joulupuu on rakennettu, kun sisko soittaa. Saa nähdä riittääkö rohkeus tilanteen tullen.

Joulutunnelmaa haettiin taas yhteiseltä kuusiretkeltä.

Pieni kuurakerros ritisi kun kävelimme pellolla etsimässä sopivia yksilöitä. Alina ja Elias osallistuivat jo tottuneesti kaatopuuhiin, Akun kanssa keskityimme lähinnä pysymään pystyssä pellon kuraisilla harjanteilla.

Kuusenkantajat

Kuusi sai kotona koristukset ja sopii paikalleen loistavasti. Alinan sanoin, se on ihan meiän näkönen :)

Eilen tonttuiltiin vielä kummitusten joulutervehdyksiä pikaisesti ja käytiin Kauppahallin tungoksessa hakemassa jouluherkut; palvikinkku ja kylmäsavuporo. Kaupasta loput tarpeelliset ja vielä joululimppua Taattisten tilalta, jossa saimme käydä samalla tervehtimässä myös tallin lampaat, vuohet ja hevoset, sitten kotiin piparitalkoisiin...

Koko perhe ahersi illan, ja nyt meillä on komea talo ja paljon koristeltuja pipareita.

Aika hyvin onnistuttiin, talo pysyi kasassa ensiyrittämällä ja on edelleen mallissaan. Aamulla savupiippuun hypähti vielä piparijoulupukki, joka on lasten suunnittelema ja toteuttama.

Hyvää Joulua!