Lumipeite oli maassa pitkään ja tuli välilä jo sellainen olo ettei se lähde ikinä. Pitkä talvi oli kyllä mahtava, mutta tänä vuonna kevät tuli kohisten ja jaksaa taas ihastuttaa ja ihmetyttää lämmöllään. Olen viikon mittaan saanut haravoitua lähes koko pihan ja tänään ahersin allasviheralueen kimpussa, joka jäi syksyllä vaiheeseen. Suunnitelmat ovat nyt jotakuinkin selvillä, vielä kun löytäisi materiaalit ja saisi talkooporukan kasaan(isännän ehdotus), niin homma olisi valmis.
Laajennettavan istutusalueen reunoihin tulee ekologisesti lämpökäsiteltyjä haapapalkkeja, myös mansikkamaa perustetaan näistä. Ongelmana tuntuu nyt olevan Eco-palkkien jälleenmyyjien olemattomuus. Ajattelin vain mennä kauppaan ja ostaa niitä, mutta netti tarjoaa vain muutaman tiedon tuotteesta, jälleenmyyjäksi ei ilmoittaudu kukaan. Toivon että kierros puutarhakaupoissa tuottaa tulosta ja hinta ei kaada projektia kumoon...

Idea näistä tuli Kevät Puutarha messuilta, joille lähdin extemporee siskon houkuttelemana junaillen, kun aiemman viikonlopun junareissu lasten kanssa Tulppaanin lumo näyttelyyn oli sujunut niin mallikkaasti. Sinnekin lähdin edellisen illan pohdinnan myötä siskon houkuttelemana ja hyvä kun lähdin, nimittäin Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha oli miellyttävä kokemus myös esikoisen ja kuopuksen mielestä(keskimmäinen ei ollut matkassa).
Puutarhamessujen anti ei ollut niin loistelias kuin odotin, mutta kukkiensidonnan SM-kisat antoivat silmänruokaa koko päiväksi.
Tässä muutama kuva messuilta, omia lempikohtiani:

Esivalmisteltu karsintatyö aiheena "Kevätpuutarha 2011" (Päivi Lehti, Hämeenlinna)Voisin ottaa tällaisen satupuutarhan omaankin pihaani ;)

Pajunpunonta on aina houkutellut, mutta tässä oksien sidonta oli taidokasta. Tämäkin oli ennakkoonvalmistettu työ kilpailua varten (Virve Holm, Helsinki)

Ja vielä yksi suosikkini ennakkovalmistelluista kilpailutöistä(Roope Korhonen, Tampere)

Ihasteltavaa riitti, mutta tyydyin kuvaamaan kännykänkameralla vain kohteita jotka säväyttivät.
Kevätpuuhat ja allergia ovat vieneet voimani ja lähden lepäämään, ainakin siihen asti kunnes taas aurinko nousee ja houkuttelee pihalle.

Tämän kuvan myötä toivottelen kaikille mukavaa pääsiäisen jatkoa. Kuva on edelleen Kevätpuutarha messuilta eräältä osastolta.